Vochtproblemen

Heeft u last van vocht in huis? Het is belangrijk dit zo snel mogelijk te verhelpen. Maar eerst dient u de oorzaak te vinden en het soort vocht probleem zodat een vochtbestrijding bedrijf u kan helpen. Soorten van vocht problemen kunnen zijn: condensatievocht, optrekkend vocht, doorslaand vocht of opstijgend vocht. Ook komen er vaak vochtproblemen voor in kruipruimtes en kelders. De meest voorkomende soort is doorslaand vocht. Dit treedt vaak op bij oudere huizen of huizen die eerder schade hebben opgelopen bij de buitenmuren. Schade aan buitenmuren kan komen door bijvoorbeeld een klimop plant, of botsingen en scheurvorming. Dat de muren goed voegwerk hebben is van groot belang.

Vochtproblemen met oplossing

  • Condensatievocht: is schimmel en natte plekken. Condensatievocht is verdampt water wat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld douchen of koken. Door een ventilatiesysteem te plaatsen op de plek waar het condensatievocht zit, of door de ramen vaak open te zetten zal het vocht eerder weg gaan.
  • Optrekkend vocht: komt vaak voor in oudere huizen waar zich geen waterkering bevind. Het grondvocht wordt hierdoor geabsorbeerd door de muren. Dit is op te lossen door de muren te injecteren met een vochtwerende vloeistof.
  • Doorslaand vocht: wordt veroorzaakt door een combinatie van regen en wind. De wind duwt de regen door het metselwerk heen naar binnen toe. De oplossing voor doorslaand vocht is meestal het impregneren van de buitenmuren.
  • Opstijgend vocht: komt voornamelijk door een natte vloer. Dit vocht stijgt vanuit de vloer naar boven. Dit wordt meestal veroorzaakt door een oude fundering. Door het injecteren van de muren worden gaatjes opgevuld met een vochtwerende vloeistof.

Specialisten in vochtbestrijding

Een vochtprobleem moet altijd snel worden aangepakt. Het kan steeds erger worden en ook is het slecht voor uw gezondheid. Voor het oplossen van een vochtprobleem kan u als beste optie een deskundige vragen, zoals bijvoorbeeld Pvdv. Even zoeken op internet en er komen al talloze vochtbestrijding bedrijven naar voren die gespecialiseerd zijn in het vak. Een groot voordeel van het werken met een specialist is dat zij vaak het probleem voor een langere periode op kunnen lossen. Al gauw wil men het zelf oplossen door ventilatie etc. te proberen, maar echte vakmannen kunnen met speciale middelen zonder extra vergoeding uw probleem oplossen.