Spachtelputz

Zit u er over na te denken om uw muren of plafonds te laten bepleisteren? Het kiezen van het soort sierpleister is vaak lastig. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor spachtelputz. Dit is een soort pleister wat een korrelig effect achterlaat op uw wand of plafond door dat het kunsthars gebonden is. In de spachtelputz zitten steen korrels verwerkt waarbij u zelf de grootte van de korrels kunt bepalen. Dit kan variëren van 0,5 mm tot 4 mm. Spachtelputz biedt een hoop voordelen :

  • Het is stevig materiaal wat niet snel vies wordt en wat makkelijk schoon te maken is met warm water en een borstel.
  • U kunt zelf de kleur bepalen van de spachtelputz.
  • Het is kleurvast, dus de kleur blijft altijd goed zichtbaar.
  • Het is zowel geschikt voor muren en plafonds binnen als buiten.

Spachtelputz bij u thuis

Heeft u kleine kinderen of huisdieren? Wat zorgt voor een vieze omgeving of rommel, dan is spachtelputz de ideale bepleistering voor u. Het is kleurvast dus wat voor kleur u ook maar wenst, het blijft altijd de originele kleur behouden. Wanneer u deze kleur zat bent hoeft u niet opnieuw een stukadoor in te schakelen, u kunt simpelweg een andere kleur latexverf er over heen schilderen. Spachtelputz wordt aangebracht op een gladde en vlakke ondergrond voor het mooiste resultaat. Is dit nog niet het geval bij de oppervlakte die u bepleistert wil hebben? Dan kan een stukadoor de muren of plafonds eerst egaal maken met een laag raap- of pleisterwerk.

Stukadoor inhuren

Het aanbrengen van een laag spachtelputz is niet iets wat u zelf moet doen. Het is precies werk en moet gedaan worden door een specialist. Neem contact op met een stukadoor bij u in de buurt (bijvoorbeeld Stukadoorsbedrijf A. v.d. Velde) om op een redelijke prijs uit te komen. De prijzen voor het aanbrengen van spachtelputz verschillen tussen de soort oppervlakte waar het aangebracht gaan worden. Wanneer u een stukadoor inhuurt en de ondergronden moeten nog compleet egaal gemaakt worden, kunt u rekenen op een hoger bedrag dan wanneer er alleen sprake is van bepleistering. De gemiddelde prijs voor spachtelputz inclusief materiaal, loonkosten en btw is:

  • Wanden = € 12 – € 18 euro
  • Plafonds = € 15 – € 23 euro

Plafonds zijn meestal iets prijziger doordat het oppervlak moeilijker is te bepleisteren voor een stukadoor. Dit verschilt natuurlijk ook per bedrijf. Vergelijk hierom altijd verschillende offertes om op een eerlijke prijs uit te komen.