Badkamer renovatie

De meeste mensen hebben maar een kleine badkamer, en het is dus handig om de ruimte die er is zo goed mogelijk te benutten. Er zijn verschillende manieren om uw badkamer optisch te vergroten en er zijn verschillende creatieve oplossingen om ruimtegebrek op te lossen. Aannemersbedrijf De Boer heeft een aantal leuke tips voor u op een rijtje gezet!

Tip 1 – Kleur!

Gebruik maken van verschillende kleuren kan veel doen met een ruimte. Door de juiste kleurencombinaties te gebruiken , kan uw badkamer een stuk groter lijken. Vooral lichte kleuren en pasteltinten zullen het goed doen bij het optisch vergroten van een kamer. Het voordeel van kleur is dat het niet alleen de ruimte vergroot, maar ook een leuke sfeer geeft aan de ruimte!

Tip 2 – Grote spiegel

Spiegels zijn toch wel de beste oplossing om uw badkamer optisch te vergroten. Plaats de spiegels op muren of meubels zodat ze zoveel mogelijk daglicht reflecteren in de ruimte. Vooral randloze spiegels zullen veel effect hebben. Op deze manier lijkt de kamer ineens een stuk groter!

Tip 3 – Tegels

De tegelkeuze is een belangrijk onderdeel van een badkamer. Kleine tegels kunnen al snel een drukke, volle uitstraling geven aan een ruimte. Als u een optisch grotere badkamer wilt hebben, is het dus verstandig om te kiezen voor wat grotere tegels. Grotere tegels zullen meer rust creëren in de ruimte en de ruimte dus wat groter zal lijken.

Tip 4 – Slim opruimen

Opbergruimte is vaak een probleem in een kleine badkamer. Om meer opbergruimte te creëren, is het handig om een multifunctionele spiegel te nemen. Dit is een spiegel met daarachter een smalle opbergruimte. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld crèmes, parfums en andere verzorgingsproducten. Als u nog ruimte over heeft naast bijvoorbeeld uw bad, douche of meubel, kunt u daar spullen als bijvoorbeeld de wasmand bewaren. Hier zal de wasmand niemand in de weg staan, maar zal de ruimte toch nuttig worden gebruikt.

Bouwbedrijf de Boer, groots in badkamers

Bent u van plan om uw badkamer te renoveren? Dan is het verstandig om deze tips mee te nemen in uw besluitvorming. Een badkamer specialist inschakelen? Bouwbedrijf De Boer staat voor u klaar als het aankomt op badkamerrenovatie en de verbouwing van kozijnen, dakkapellen en het verhelpen van lekkage.