Uitbouw realiseren

Ruimte te kort in bijvoorbeeld de keuken of woonkamer van uw huis? Dan is het misschien een goed plan om een uitbouw aan te schaffen. De uitbouw zal er voor zorgen dat er meer ruimte in uw huis ontstaat. Bij het aanschaffen van een uitbouw zijn er een aantal punten waar u goed op moet letten. Wij helpen u een eindje verder!

Wat is een uitbouw?

Een uitbouw wordt vaak in verwarring gebracht met een aanbouw. Toch zijn dit twee verschillende dingen. Bij een aanbouw voegt u een afzonderlijke ruimte aan uw woning toe. Dit is echter niet het geval bij een uitbouw. Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte juist vergroot. Bij ruimtegebrek in bijvoorbeeld uw keuken of woonkamer, kan een uitbouw dus een uitkomst zijn als u extra ruimte nodig heeft!

Vergunningen

Niet in alle gevallen is een vergunning nodig bij het aanschaffen van een uitbouw. Als uw uitbouw aan een aantal voorwaarden voldoet, mag u vergunningvrij de uitbouw realiseren. Wij hebben een aantal vergunningvrije situaties voor u op een rijtje gezet:
– Binnen 2,5 meter -> maximaal 4 meter hoog -> maximaal 0,3 meter boven de vloer van de begane grond -> niet hoger dan uw bestaande woning -> tuin niet meer dan 50% bebouwd.
– Buiten 2,5 meter -> maximaal 3 meter hoog -> maximaal 30m2 ->allen voor ondergeschikt gebruik.
– Mag niet als dakterras gebruikt worden
– Mag niet bij een woonwagen, tijdelijk gebouw of recreatiewoning worden aangebouwd.
Voor meer vergunningvrije situaties kan VBK Aannemingen u verder adviseren!

Stappenplan uitbouw

Stap 1 – voorbereiding

Voorbereiding is een belangrijk punt bij het aanschaffen van een uitbouw. Bedenk wat voor materiaal uw wilt gebruiken, hoe groot de aanbouw moet zijn, of u een vergunning moet aanvragen, wat voor soort dak u wilt, ga zo maar door. Als u niet goed voorbereid kunnen er later punten voorbij komen die u heeft gemist en hier zit u natuurlijk niet op te wachten.

Stap 2- aannemer kiezen

Als u alles heeft doorgenomen, kunt u een juiste aannemer kiezen. Door middel van het aanvragen van offertes komt u al een heel eind om de juiste te vinden. De aannemer zal u verder kunnen helpen en adviseren over welke soort uitbouw het best is voor uw woning. De aannemer zal alles rond de planning regelen voor u.

Stap 3 – uitvoering

Als alles goed is geregeld kan de uitvoering beginnen. Als dit is gedaan kunt u alles controleren en kijken of er nog problemen zijn. Als dezen er zijn kunt u dezen nog op tijd oplossen en anders is uw uitbouw klaar!